Scintigrafie - Neolife Brasov Peste 30 de ani de experienta in medicina nucleara
Ce este Scintigrafia
Scintigrafia este o tehnica utilizata in medicina nucleara ce permite diagnosticarea precoce a numeroase afectiuni si a unor modificarilor functionale in corpul uman, facilitand un tratament de success.
Această metodă este inofensivă și nedureroasă pentru pacient.
Investigatiile de tip scintigrafic cuprind, printre altele:
Ce se întâmplă în timpul examinării?
În scopul de a efectua investigația, se va injecta intravenos o doza mica de substanță usor radioactiva numita radiofarmaceutic care are afinitate pentru anumite organe sau tesuturi ce urmeaza sa fie investigate.
Informațiile obținute sunt procesate cu ajutorul unor programe speciale ce pot captura imagini atat bi cat si tridimensionale care ajuta la vizualizarea topografiei, dimensiunii formei si functiei organului sau a partii corpului care este investigata.
Doza de radiatie abosrbita de pacient in timpul scintigrafiei nu este danuatoare sanatatii deoarece subranta radiofarmaceutica se degradeaza rapid si este in acelasi timp excretata din organism.
Trebuie sa amintim faptul ca doza de radiatie primita prin aceasta metoda este mult mai mica decat cea obtinuta la examenele Roentgen. Nu au existat reactii alergice la substantele utilizate in aceasta procedura
Ce fel de pregătire necesită examinarea scintigrafica ?
Deoarece procedurile de pregătire a pacientului depind de tipul de investigație, va rugam sa discutati in prealabil cu medicul specialist care va va oferi un protocol personalizat.
Investigarea scintigrafica in sarcina și alăptare:
Daca sunteti sau credeti ca sunteti insarcinata trebuie sa comunicati acest lucru medicului inainte de examinare. Daca alaptati, va rugam sa discutati si acest lucru cu medicul specialist